ET RIKTIG GODT NYTT ÅR


TAKK FOR KJEMPEINNSATS AV DERE ALLE

I ÅRET SOM HAR GÅTT!!

  • Jaktsesong 2017

    Julis første elgfall i dag

  • Jaktsesong 2017

    Junis to første rådyr i år

  • Jaktsesongen 2017

    Jippis første ettersøk på skadet elg

25 september 2017: Da var morroa over. Tusen takk for at dere alle har tatt dere bryet med å reise til Sverige for å gå jaktprøven i unghundklassen(ukl). Flere av dere har måttet reise hele veien ned til Skåne og noen til Vest Gøtaland Sverige. Takker også Ola og Annette for husly en av helgene. Hele kullet ble godkjent, fantastisk godt jobbet alle sammen.Nå er det jakt, og vi ønsker dere alle en fin høst og skitt jakt.

1 september 2017: I dag reiste den første gjengen, Sturle med Lilly og Joar med Jaro, til Skåne for å gå den internasjonale  jaktprøven, som gjennomføres i morgen. Bestefar og Gunn Elise får være med å trempe hare. Lørdag den 9 er det Siv med Jippi og Arvid med Roy som skal nedover til Svaløv, og helgen 23-24 september er det Espen med Jimmi, Jens Thomas med Juni og Robert med Julis tur. De skal til Sparlösa og Bjertorp i Vest. Vi ønsker dere lykke til alle sammen!! Ellers er mange av dere allerede blitt godkjente ettersøksekvipasjer med deres hunder, smart å få gjort før høstens jakt er i full gang. Godt jobba!! Utstiling i Elverum ble det også i år med Jaro, Jimmi og Jippi som deltagere fra kullet, med exelenter alle tre! Lykke til alle sammen med jaktprøvene. Vi er med å trampe hare selvfølgelig.......

 27 mars 2017: Utrolig hvor fort tiden går, valpetreffet er allerede over, gått og gledet oss til det i over et år. Vi takker dere alle for fremmøte, fantastisk at alle kunne komme, veldig fint å få se "valpene" igjen, og i aksjon. For en ivrig gjeng. Nå håper vi helgen ga litt inspirasjon til videre arbeid. Vintern er over, og nye aktiviteter står for dør. Det er en fin tid å trene spor, benytt anledningen nå på våren, så kan sikkert mange av dere bli godkjente ettersøksekvipasjer før høsten kommer. Vi ønsker dere alle en fin vår.

 

 GRATTIS PÅ 1 ÅRS DAGEN TIL DERE ALLE

 

  SKOGTUSSENE ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD JUL,

SAMT ET GODT NYTT ÅR

21 desember: Så er det to dager igjen av jakten. Unghundene er ferdige med sin første sesong i skogen, fått litt erfaring og vært til noe frustrasjon og masse glede for sine førere. Nå er tiden inne for mer grunndressur og apportering, som vil gi bedre kontakt og samarbeid, som vi er helt avhengig av for å få gode jakthunder. Lykke til.....

15 november: Nå er vi alle i full gang med jakta. Valpene er liksom ikke valper mer, vi får vel kalle de for unghunder nå. Dere er så iverige og interesserte, så det er en fryd! Hundene får masse erfaring og lærer skogen å kjenne denne høsten. Tuva får jakte en god del, med mange fine drev. Ikke alltid dyr på post, men sånn er jakten. Snøfallet kom, og det ble bråstopp. Med ca. 70 cm ble det uforsvarlig å slippe, men med snøen blir det dessverre flere trafikkskadet vilt også, vi har nok jobb, til alle døgnets tider. Skitt jakt fra Skoger.

3 oktober: Først må vi få gratulere Sivs Jippi med BIR, BIG 3, og Gunn Elises Jaro med BIM, og et stooort grattis til pappa Salmon som ble BIR, på Jakt og Fiskedagene i Elverum i august!!! Det var så hyggelig å treffe så mange av valpene. En veldig hyggelig helg. Nå er jakten igang, noen har akkurat begynt og noen ferdige med elgjakten. Rådyrjakten har pågått en stund og alle valpene har hatt søk og drevet med los. Tuva begynner å komme i form etter et helt år uten jakt og drektigheten, som nok har satt henne litt ut i år. Men nå er søket på plass og iveren på topp! Lykke til dere som skal gå blodspor/ferskspor i år. Vi ønsker dere alle en fin jaktsesong!

7 juli: Så er det sommerferie for de fleste av oss. Nå hører jeg at hundene begynner å bli litt yppete og sære. Helt naturlig i alderen som nærmer seg med stormskritt. Det er kanskje ikke så smart å lære de noe nytt akkurat nå, men viktig å holde vedlike det de har lært. Ser at dere er i gang med apport i lek og noen tar det litt alvorligere. Dette blir bra uansett. En del blodspor blir også gått og med hell. Vi har badet en del med Tuva. Bruker en langline på ca 50 meter. Da kan jeg styre og dirigere litt. Roper jeg på henne og hun fortsetter utover, gir jeg et lite nøkk i lina for å vekke hennes oppmerksomhet. Jeg får kontakt og roper henne inn en gang til. Når hun nå kommer mot meg, kaster vi en dummy ut som en belønning for at hun kommer inn. Hun har gått et blodspor som gikk helt vest...., men nå er hun i gang igjen. Legger en godbit i sporet. Når vi ser hun er på ferskspor, korrigerer vi med et nei....et par ganger, går så tilbake til sporet og fortsetter. Hun er lettlest. Nå skal vi til sjøs og håper på masse sol og varme og mange lange svømmeturer for Tuva. Jeg har lagt ut nye bilder av valpene. En rikgtig god sommer til dere alle sammen.

22 mai: Den årlige wachtelhund utstillingen i Sverige er over. Ca.150 wachtelhunder ble stilt ut. Vi var representert med 3 valper, guttaboys fra Hallingdal Jaro, Skotselv Jimmi og Skåne J-Roy. Først må vi få takke dere som kom, for at dere orket å kjøre så langt for en utstilling. Det er jo ikke akkurat det vi skal drive mest med, men tiden på året kan innby til slike sosiale aktivteter, for de av dere som har lyst. Når jaktiden nærmer seg blir det nok andre aktiviteter å fylle tiden med. Det var veldig hyggelig å treffe dere og se de vakre hundene deres. Vi syntes jo de alle tre er like vakre, og det er de!! Men det vil jo alltid være slik at dommeren syntes bedst om en hund den dagen, og i går var det Hallingen Jaro som tok hele kaka!!! GRATTIS Jaro gutten, vi er stol av deg!!!

Tuva skulle også stilles ut, men ikke for en hver pris. Hun har så vidt begynt å få litt pels igjen, så det må bli en anne gang. Men pappa Salmon ble beste i Championklassen og best i avlsklassen, så et stort GRATTIS til han også!!

Dere alle jobber bra med blodspor nå, kjempebra! Vi lærte mye om sporing i helgen. Spor med varierte ting og ikke minst på variert underlag. Legg sporene over pløya mark, skog, gress, grusveier etc. Da blir de mer rustet til å klare variasjoner senere. 

Ser også at dere har så smått begynt med apport, husk å kun lek det inn, dette skal være gøy og ingen plikt for valpen. Det viktigste nå, er at det er kult å leke med deg. Det skal være gøy  å komme inn til deg, helt inn til deg med gjenstanden, for at du skal kaste flere ganger. Samarbeid skal legges som grunnlag. Når hunden blir eldre og apporten begynner å bli et dressurmoment og hunden skal komme inn med fugl, da er det godt og viktig å vite at samarbeidet er på plass. Lykke til med treningen, og husk.....masse koooos og ros!

7 april: Nå nærmer det seg en måned siden valpene fikk nye hjem. Juni skal snart på blodsporkurs med pappa Jens Thomas, Siv har begynt på valpekurs med Jippi. Roy til Arvid skal begynne på valpekurs, hvis han ikke allerde har begynt. Jeg er så heldig å få være med Espen og Jimmi på valpekurs. Første gang i dag. Jimmi er en rolig og lærenem liten fyr, som jeg ser koser seg sammen med pappa'n sin. Nå fremover skal det bli Tuvatid. Vi har ikke fått gjort mye de siste månedene, men nå skal vi kose oss og gå masse turer og trene.

18 mars: I går reiste Roy til sin nye familie i Skåne og i dag forsvant Juni og Jimmi. Det er så utrolig tom i huset. Nå håper vi at dere skal lage litt krøll og balleda hos deres nye familier, ellers er dere ikke riktige wachtelhunder, eller hva?! Bare vent der ute, de kommer alle 7 til å vise dere finger'n opp til flere ganger!! Men ikke fortvil, vi vet at dere kommer til å styre dette med en fast, bestemt og trygg hånd og med en stor porsjon kjærlighet, så dette skal gå bra. Nå ser vi frem til en rolig påskeuke med sol og skiturer på Blefjell. Ha en riktig god påske alle 7 med familier. Vi er på nett, så det er bare å ringe eller sende sms'er. Vi setter stor pris på bilder av dere og litt om hvordan det går. Det virker som alle har meldt seg på valpekurs, toppers!!

2 mars: Nå går det fort, en og en valp forsvinner fra redet. Merkelig følelse, vondt og godt på en gang. Men det viktigste nå, er at de kommer til hjem med masse kjærlighet og mye trygghet, og ikke minst initiativrike foreldre. Joy Lilly, den førstefødte ble hentet torsdag. Hun reiste til Sturle med familie i Son. Om en times tid kommer Robert fra Skövde i Sverig for å hente Juli, og i morgen reiser Jippi med sin ny mamma Siv til Sveindal i Øst-Agder, og Jaro til Nesbyen på mandag, sååå blir Jimmi og juni til neste fredag og godt er det, med en rolig overgang til tomt hus. Roy skal nedover til Arvid og Vanessa i Skåne på torsdag. Han skal få jakte med pappa Salmon etter hvert. Tuva fortsetter å oppdra og leke med valpene. Heldigvis skal Jimmi til Brinchens i Bingen, de jakter vi med. Så han blir ikke kvitt mormor og bestefar så lett nei.........

8 mars: I dag har gjengen vært hos veterinæren og blitt ID-merket, fikk sprøyte mot parainfluensa og en helsesjekk. Alt er vel med de alle sammen. Kjøreturen ned gikk fint. Litt hyling i begynnelsen, men alle lå nede da vi kom frem. Tuva lå i bur ved siden av. De fikk mye oppmerksomhet fra personalet, og det ble tatt masse bilder. Det var to stolte besteforeldre som dro derfra.

7 mars: Har ikke lagt inn bilder på en stund, mitt gode kamera har falt i gulvet. I uken som var, etter at Ola og Annette reiste hjem til Skåne, har vi hatt besøk av vår oppdretter Carl - Hermans med Mary og Gunnar. De var fornøyde med valpene. Mary har stort sett jobbet med valpene, og ligget på gulvet og kost. Hun hjalp til med å lage hundegård til valpene slik at de kan gå ut og gjøre fra seg. Nå er de ute flere ganger om dagen. Er sikkert ikke stuerene når de kommer til dere, men går nok til døren, når de kjenner det presser på. Går løse på avgrenset område i stuen hele dagen nå. Sover i bingen om natten. Etter mye lek og slossing legger de seg stort sett samtidig i en klump og sovner i Tuvas seng. Men søven er ikke dyp lenger, ser et hode eller fler, som stikker opp eller et par øyne som følger meg, hvis jeg er oppe og går. På lørdag blir den første hentet, lille Juli som skal til Skövde. Det kommer til å bli veldig tomt etter hvert. Denne tiden nyter jeg mer enn noen annet. De er så kjære, gode og tillitsfulle.

2 mars: Så er vi alene igjen. 2 kjempefine dager med Ola, Annette og hundene. Salmon har kommet seg bra etter griseangrepet i slutten av januar. Salmons sønn, 9 måneder gamle Charlie, som jo er valpenes halvbror, koste seg med valpene. Han var helt vill med dem, lek og oppdragelse på samme tid. Kult med en ny hund i flokken. Tuva fikk også en god lekekammerat i Charlie. Hun elsker jo drakamp og lek, mens Salmon har nok med seg selv for tiden. I går fikk valpene reinsdyrblod i maten sin......jammi, jammi......

28 februar: Første dagen valpene får maten servert ute i sola. Ellers har Tuva stoppet å die liggende. Nå blir det stående en til to ganger om dagen, bare for å få tømt det lille hun har igjen av melk. I går fikk de litt fiskekraft i maten og ellers får de nå noen dråper Omega 3 hver dag. Skal være godt for immunforsvaret. I dag kommer hannhund familien, Ola og Annnette med Salmon og sønnen Charlie Brown. Vi gleder oss!! 

24 febrtuar: Nå har alle valpekjøperene fått tildelt valp. Håper alle blir fornøyde. De har vært ute alle på en gang i dag. Man ser tydelig at de nyyyter det. Er på snuser'n over alt. Middagsmåltidet ble servert med fiskekraft og litt fiskebiter, som også falt i god smak. De har skjønt at vannet i vannaskålen til Tuva er for å drikke. Når Tuva drikker, løper de bort alle sammen for å gjøre det samme. På bildet ser dere at drakampen har begynt med mamma'n.

20 februar: Det har skjedd så mye den siste uken. 4 måltider pr dag. De sover hele natten nå. Leker og sloss masse. De er mere på stuegulvet enn i bingen. Sover i hundesengen til Tuva i stuen når de blir trette. Det har blitt en sosial gjeng og vi kose oss masse. Valpekjøper'ne har stor sett vært her et par ganger og sett på krapylene. I går var halvparten ute i hagen for første gang. Det er et problem om vinteren, da de fort blir avkjølte, men de koste seg med gress sanking og snøspising.  

13 februar: Gjett hvem som var den første som klorte seg fast og skle over kanten på valpekassen i går??!!.......................Den lille brune,tre ganger på rappen!! Vi fikk oss en god latter. Godt Kjell allerede har laget en ekstra forhøyning, som nå settes på.

10 februar: Nå skjer det mye i valpekassen. De får to måltider pr dag, og i dag fikk de sin første smakebit av rått rådyrkjøtt, som ble fortært med stor iver. Stuen og kjøkkenet erstatter valpekassen flere ganger om dagen, og stua blir utforsket grundig. 

5 februar: Nå er de blitt store, syntes vi. Gått veldig fort fremover de siste dagene. Alle har fått merkbare tenner, ikke så spisse enda, men de er der. Halene brukes nå som balansror og de svanser rundt i valpekassen. Er ikke så god til å ta video, men legger ut allikevel.

28 januar: I dag har 5 av valpene fått opp øynene. Nå begynner de å gå bort på avispapiret for å gjøre fra seg. 

25 januar: Her går det fremover og valpene legger på seg. Nå er det ikke lenge til de får øyne. Til nå har alt gått mer eller mindre på reflekser. Gleder oss til å se ytrykket hver og en av de får. I går kunne vi skimte noen smale stråler fra et par av øynene.

20 januar: I dag har alle valpene doblet sin fødselsvekt. Det ser ut til å bli et jevnt kull. Klørne er klippet. De var blitt lange bare på en uke. Godt for Tuva å få de klippet.

17 januar: Her går det stille og rolig. Ikke de store forandringene. Valpene trives og legger godt på seg. Har lagt bilder inn i valpealbumet.

14 januar: I dag er det kun 7 valper igjen. Lillegutten som veide 180 gr da han ble født, og veldig slapp, sovnet stille inn i dag. Det var nok meningen, men veldig trist. De 7 andre veide fra 304-368 da de ble født, og alle har lagt på seg i snitt 20gr. Det ble to brun/hvite, som enten blir skimle eller sheck. Men det ser vi ikke før de blir litt eldre.

13 januar 2016: Kl 07.07 kom den første valpen til verden og k 11.35 den siste. Det ble 8 stykker, 4 tisper og 4 hannhunder. Nå skal det bli  spennede å følge de fremover. Tuva har det bra. Valpingen gikk greit, og hun gjør jobben sin, som en tispemamma skal gjøre.

Den første tispa heter Skogtussas Jippi og skal bo i Kollungtveit i Audnedal

Den andre og minste lille tispa heter Skogtussas Juni og skal bo i Leirsund

Den tredje tispa heter Skogtussas Joy Lilly og skal bo i Son

Den siste tispa heter Skogtussas Juli og skal til Skövde i Sverige

Så var det gutta. Skogtussas Jaro skal til Nesbyen og bli Halling.

Så har vi Skogtussas Jimmi. Han flytter til Bingen i Skotselv og skal bli Bingsing

Den tredje hannhunden Skogtussas J-Roy, svensken som skal til Skåne og jakte heeeelt viiilt!!